Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Na burenprotest : aanpassing plannen sociale woonwijk Haverstraat Noorderwijk

Haverstraat protest

De regionale sociale huisvestingsmaatschappij LeefGoed - het o.a. vroegere Eigen Haard NV/ De Woonbrug Herentals  - heeft de plannen voor een wijk met sociale woningen in Noorderwijk aan de Haverstraat dan toch  aangepast.

Heel wat buurtbewoners hadden fel geprotesteerd tegen deze plannen.

Het plan was 12 eengezinswoningen te bouwen, 10 voor de sociale verhuur en 2 voor de verkoop. Ook zouden er 13 bovengrondse parkeerplaatsen komen. Daarvoor moest dan nabijgelegen bosje gerooid moeten worden.   17 bezwaarschriften, met o.a. bijna 200 handtekeningen waren voldoende om de plannen  aan te passen. 

Bewoner Maria H. (46) :  "We vrezen dat de nieuwe wijk, die ontsluit via de Haverstraat, veel te veel extra drukte meebrengt om naar de Morkhovenseweg te rijden. En dat bosje moet zeker blijven."

 

8 sociale huurwoningen

De Bestendige Deputatie van de provincie gaf LeefGoed de kans om de plannen aan te passen. Die bracht het aantal woningen terug van 12 naar 8 in halfopen bebouwing. De 13 parkeerplaatsen blijven wel behouden. De resterende ruimte wordt ingevuld met veel groen zoals nieuwe bomen en bloemenweides en is ook voor de huidige buurt toegankelijk.

De trage verbinding tussen Haverstraat en Klaterteer blijft behouden, net als de verkeersafwikkeling via de Haverstraat.  Er loopt nu een nieuw openbaar onderzoek. 

Een sociale woning huren bij woonmaatschappij LeefGoed kan in deze 11 Kempense gemeenten:  Geel, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Herselt, Hulshout, Laakdal, Meerhout, Olen, Vorselaar en Westerlo. 

In 2023 zijn gefuseerd tot LeefGoed  : Zonnige Kempen, De Woonbrug, Geelse Huisvesting, de koop- en ontleenmaatschappij Kleine Landeigendom Zuiderkempen en de 2 sociale verhuurkantoren SVK Zuiderkempen en SVK Isom.

(gvn)

Haverstraat burenprotest

Haverstraat burenprotest - foto rr fb

Haverstraat, Noorderwijk, België

Haverstraat protest

Deel dit artikel